{article Over de Stichting Roze50+}

[title]

[image-intro]
[text limit="474"]
[readmore text="Lees meer..."]{/article}

Nieuws

×

Fout

Advanced Module Manager zal niet goed functioneren. Regular Labs Library plugin is niet geïnstalleerd.

Articles Anywhere zal niet goed functioneren. Regular Labs Library plugin is niet geïnstalleerd.

Tabs zal niet goed functioneren. Regular Labs Library plugin is niet geïnstalleerd.

Modals zal niet goed functioneren. Regular Labs Library plugin is niet geïnstalleerd.

Hebt u tussen 1950 en 1980 bij de koopvaardij gevaren en kent u verhalen over LHBTI+-cultuur aan boord van schepen? Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is voor een oral-historyproject op zoek naar mensen die hun verhalen over dit onderwerp willen delen.

Het museum wil de belangrijke verhalen van gay, bi- en transbemanningsleden vastleggen voor de toekomst. Misschien koos u bewust voor een baan op zee in een tijd van uitsluiting aan wal? Was het schip een plek waar u uw identiteit op een vrijere manier kon beleven? Welke cultuur heerste er? Bevond u zich tussen gelijkgestemden?

Mocht u bereid zijn ons te helpen, dan zouden wij graag met u in contact treden. Uw anonimiteit wordt, indien gewenst, uiteraard volledig gerespecteerd. Voelt u zich vrij om voor 1 mei 2022 contact met ons op te nemen om verder te praten. We kijken ernaar uit u te ontmoeten.
Sara Keijzer, +31 20 5232317
Bob van de Poll Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 HSM oproep fotoHet Scheepvaartmuseum met op de voorgrond de clipper Stad Amsterdam met in de top de regenboogvlag tijdens de Pride, augustus 2021. Het Scheepvaartmuseum, Ronald van Lopik.