Presentatie werk en leven Erwin Olaf bij Roze Salon Haarlem

Presentatie werk en leven Erwin Olaf bij Roze Salon Haarlem

Op 20 september jongstleden overleed de Nederlandse fotograaf en kunstenaar Erwin Olaf.

Olaf begon zijn carrière als fotojournalist, maar creëerde al snel zijn eigen kunstwerken die in de loop van zijn carrière zijn tentoongesteld in zeer gerenommeerde musea over de hele wereld.

Zijn werk is bekend om zijn onconventionele en provocerende stijl, vaak geïnspireerd door genderidentiteit, sociale ongelijkheid en de schoonheid van imperfectie.

Erwin Olaf heeft talloze prijzen en eredoctoraten ontvangen voor zijn bijdrage aan de kunstwereld.

In de LHBT-wereld wordt Olaf gezien als een belangrijke kunstenaar die grote impact heeft gehad op de zichtbaarheid en acceptatie van de LHBT-ers en daardoor bijgedragen heeft aan het doorbreken van taboes en stereotype beelden.

Kortom: Erwin Olaf heeft de wereld verrijkt door zijn indrukwekkende fotografie, waarin hij maatschappelijke kwesties aankaart en aandacht vraagt voor diversiteit en inclusiviteit.

Donderdag 9 november 2023 geeft Jacqueline Lahaye in de Roze Salon Haarlem een presentatie over het werk en leven van Erwin Olaf, een Hollandse Meester in de fotografie.

De Roze Salon opent haar deuren om 16.30u. Het programma vangt aan om 17.00u en deze keer is tijdens de presentatie de toegangsdeur gesloten. Kom dus vooral op tijd.

foto © Studio Erwin Olaf

Wanneer

november 9, 2023    
16:30 - 19:30

Waar

Wijkcentrum Binnensteeds
Nieuwe Groenmarkt 20, Haarlem, Noord-Holland, 2011 TW, Kennemerland

Regio

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier