Regenboogconcert ’Iedereen zichzelf!’

Regenboogconcert ’Iedereen zichzelf!’

Op 1 oktober 2022 in het Der Aa-Theater in Groningen Voor het eerst in de geschiedenis van Groningen wordt er een concert georganiseerd met speciale aandacht voor LHBTI- ouderen. Daarnaast is iedereen die deze ouderen een warm hart toedraagt van harte welkom, hopen de organisatoren ook jongeren voor dit Regenboogconcert te interesseren en met de programmering een brug te slaan tussen jong en oud. Kortom, dit Regenboogconcert is een concert voor IEDEREEN!

Het is een concert in 2 gedeelten. Het eerste gedeelte van de avond staat vooral in het teken van nostalgie en jeugdsentiment. Dan zingen Astrid Nijgh en Klaas Spekken, onder begeleiding van pianist Tony Hoyting en gitarist Joost van der Beek, de sterren van de hemel. Astrid Nijgh met haar bekendste liederen, zoals ‘Ik doe wat ik doe’. Klaas Spekken met een selectie uit het liedjes- en verhalenprogramma ‘Aal goud?… elk en ain zichzulf?!’ en liederen uit een ver LHBTI-verleden (van o.m. Robert Long). Het tweede gedeelte van de avond wordt verzorgd door Inge van Calkar en haar band. Verder is er een expositie van foto’s van LHBTI-ouderen uit de regio door Jaap de Jonge.

 

Astrid Nijgh
Astrid Nijgh

Klaas Spekken
Klaas Spekken

Inge van Calkar en band
Inge van Calkar en band

 

 

 

 

 

Plaats: Der Aa-Theater, Akerkstraat 11 in Groningen.
Datum: 1 oktober 20.00 uur; zaal open vanaf 19.30 uur.
Entree 10 euro. Kaartverkoop via de website van Klaas Spekken en www.ikbenaanwezig.nl

Deze avond staat aan het begin van meer activiteiten die aandacht vragen voor LHBTI- ouderen, m.n. LHBTI-vriendelijke zorg, in de gemeente en provincie Groningen. De organisatie van het concert is in handen van Klaas Spekken in samenwerking met COC Groningen & Drenthe en Marjet Bos, ambassadeur Roze 50+.

Wanneer

oktober 1, 2022    
20:00 - 23:00

Waar

Der Aa-Theater
Akerkstraat 11, Groningen

Regio

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier