Regenbooggroep Roze50+ COC Midden Nederland museumbezoek

Regenbooggroep Roze50+ COC Midden Nederland museumbezoek

Hierbij de uitnodiging voor het museumbezoek op vrijdag 1 december naar het Rijksmuseum van Oudheden en de Lakenhal in Leiden. Het thema van de dag is geschiedenis.

We bezoeken het Rijksmuseum van Oudheden, een archeologisch museum dat zich richt op het oude Egypte en het Nabije Oosten, de klassieke wereld en Nederland in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. De Lakenhal is een museum voor kunst en geschiedenis in het centrum van Leiden. Het museum heeft een uitgebreide collectie schilderijen, beeldhouwwerken, kunstnijverheid en geschiedenis.

Deze grote tentoonstelling voor alle leeftijden neemt je mee op een kleurrijke tijdreis door het midden van de Middeleeuwen, met het jaar 1000 als eindbestemming. De expositie brengt ons dicht bij de mensen van deze tijd en hun ideeën over de wereld. Het jaar 1000 voert langs hun dorpen, bezoekt de keizerlijke residentie in Nijmegen, en klopt aan bij de kathedraal van Utrecht en de schatkamers van Maastricht. Ook nemen we een kijkje in Byzantium en het Rome van duizend jaar geleden.

Het museum is de plek bij uitstek om verhalen te vertellen. In de presentatie van de collectie staan zeven kernverhalen centraal. Zo wordt het roemruchte verleden van Leiden belicht in de collectiepresentaties rond het Beleg en Ontzet van Leiden (1574) en Zeven eeuwen Leids Laken. Lees alle kernverhalen over beeldende kunst, kunstnijverheid en geschiedenis en duik zo in de historie van de stad Leiden.

TOPSTUKKEN
In het museum zijn hoogtepunten te bewonderen van oude meesters als Lucas van Leyden, Rembrandt van Rijn en Jan Steen, naast moderne kunstenaars als Theo van Doesburg, Jan Wolkers en Erwin Olaf.

Heb je belangstelling om deel te nemen aan dit museumbezoek laat dit dan weten uiterlijk woensdag 29 november 12.00 uur met een reactie op 50pluscocactiviteiten@gmail.com Je ontvangt dan woensdag 29 november ,na 20.00 uur, je bevestiging van inschrijving en het reis-en dagprogramma.

Heb je je inmiddels aangemeld, dan hoeft dat niet opnieuw.

50plus COC Midden-Nederland,
We zien je graag.

Wanneer

december 1, 2023    
00:00 - 23:59

Regio

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier