Roze Rietvink, 6 december: Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen

Roze Rietvink, 6 december: Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen

Op deze middag zal Eric de Rooij (1965) te gast zijn. Hij is schrijver, dichter, columnist (literairnederland.nl) en humanistisch geestelijk verzorger voor Amstelring. Samen met zijn partner heeft hij een website over het leven en werk van de dichter Hans Warren.

Eric publiceerde twee romans. In zijn debuut De wensvader staat het roze ouderschap centraal. Recent verscheen Augustus, een coming-of-age verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de jaren tachtig van de vorige eeuw. De moord op een vriend in 1988 inspireerde hem tot het schrijven van deze roman. Het Amsterdamse uitgaansleven, de vriendschap tussen twee jongens en de aidsepidemie spelen een belangrijke rol.

Hij leest ook voor uit Augustus en zal hij vertellen over zijn leven en werk. We zullen daarnaast met elkaar in gesprek gaan over de betekenis van vriendschap in onze levens. Wat is eigenlijk een (goede) vriend? Wat betekent het om een goede vriend(in) te hebben of te moeten missen?

Muziek is een mooie brug naar herinneringen. Als het even kan luisteren we daarom tussendoor naar jaren tachtig muziek om met elkaar in de sfeer van toen te komen.

De bijeenkomsten zijn van 14:00 tot 16:00 uur. Voor deelname aan een activiteit vragen wij een kleine bijdrage van € 3,00 per keer, als vergoeding voor koffie en thee. U kunt ook een 4- strippenkaart kopen van € 12,00. Het is wenselijk dat u zich vooraf aanmeldt door een e-mail te sturen naar oudroze@amstelring.nl. De activiteiten van de Roze Rietvinck vinden plaats in het woonzorgcentrum De Rietvinck, Vinkenstraat 185 in Amsterdam. Heeft u zin om aanwezig te zijn, meld u dan aan-, maar eventueel ook af bij gastheer Wawan Kawulusan. oudroz@amstelring.nl ovv: Roze Rietvinck.

Wanneer

december 6, 2022    
14:00 - 16:00

Waar

woonzorgcentrum De Rietvinck
Vinkenstraat 185, Amsterdam
Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier