Roze Soos open huis op 8 oktober in Tiel

Roze Soos open huis op 8 oktober in Tiel

In het kader van de Coming Out Week houdt de Roze Soos op zondagmiddag 8 oktober 2023 vanaf 14.30 uur Open Huis. Iedereen is van harte welkom.

Buiten wappert de Regenboogvlag en binnen is er thee en/of koffie.

Rond drie uur verzorgt Wim Veerman, oud directeur van het Regionaal Archief Rivierenland een lezing met als thema “Drie honderd jaar homoseksualiteit in Tiel en de Betuwe”.

Hij neemt ons mee in de geschiedenis waarin ook in de vorige eeuwen LHBTI-ers, als zij uit de kast kwamen, niet zo gewenst waren.

Maar ook toen, ondanks de altijd aanwezige risico’s op vervolging en opgepakt te worden om hun LHBTI-er zijn, wisten ze als openlijk homo of voor hun omgeving nog in de kast, al was het in het geheim, elkaar te ontmoeten. Van de ontmoetingsplaatsen zijn boeiende beelden.

Maar werd je opgepakt……..Wim Veerman zal er ons alles over vertellen.

Maakt deze aankondiging u en jullie nieuwsgierig, kom deze middag langs en luister ook naar zijn verhaal. Wil je meer weten over wat de Roze Soos is en wat je er kunt verwachten, kom deze middag dan ook langs. Na afloop van de lezing is er alle tijd en ruimte voor vragen, een onderling gesprek, of gewoon gezellig nog een drankje..

De Roze Soos is open van 14.30 tot 17.00 uur in het Wijkcentrum “Het Oosthonk”, Meeslaan 2a in Tiel.

De toegang is vrij.

Er is voldoende parkeergelegenheid rondom het Oosthonk.

 

Adres:
Wijkcentrum “Het Oosthonk”
Meeslaan 2a
Tiel

Wanneer

oktober 8, 2023    
14:30 - 17:00

Waar

Wijkcentrum Oosthonk
Meeslaan 2a, Tiel, Gelderland, 4005 VR

Regio

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier