Roze50+ COC Midden-Nederland museumbezoek Delft

Roze50+ COC Midden-Nederland  museumbezoek Delft

Op dinsdag 17 januari gaan we op museumbezoek

Deze keer bezoeken we Delft, op zich al een bezoek waard.

We gaan naar het Museum de Prinsenhof en Royal Delft Museum.
Museum Prinsenhof Delft laat zien hoe Delft en Delftenaren met creativiteit en vernuft hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland. Het museum schenkt ruim aandacht aan drie iconische thema’s waaraan Delft zijn nationale betekenis en zijn internationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse Meesters.

Het museum heeft een uitgebreide collectie schilderijen, aardewerk en gebruiksvoorwerpen. Een groot deel hiervan stamt uit de 16e en 17e eeuw, de periode van grote bloei voor Delft en de Nederlanden. De collectie beslaat een periode van meer dan vijf eeuwen en is zeer divers: van Michiel van Mierevelt tot Jan Schoonhoven en van 17de eeuws textiel en zilver tot hedendaags keramiek.

Royal Delft Museum is het thuis van Delfts Blauw en ander Delfts aardewerk. Delfts Blauw wordt hier namelijk al sinds 1653 met de hand gemaakt. Tijdens een bezoek ziet u hoe het aardewerk tot op de dag van vandaag met de hand wordt gemaakt. Ontmoet de meester-schilders en ontdekt de complete geschiedenis van Delfts Blauw aardewerk in het museum.

Nog nooit eerder samen vertoond: werken van de 17e-eeuwse Nederlandse landschapschilders Van Ruisdael en Van Frytom op doek en aardewerk. Van Frytom schilderde ook op doek, maar had Van Ruisdael dit ook op aardewerk gekund? Is het 17e-eeuwse ambacht of toch kunst?

De samenstelling van de tentoongestelde stukken is uniek en komt vanuit (inter)nationale particuliere verzamelaars en musea voor een exclusieve periode van 8 nov 2022 t/m 15 maart 2023 naar Delft.

Heb je zin om mee te gaan reageer dan via 50pluscocactiviteiten@gmail.com

Je krijgt een bevestiging van je inschrijving en je ontvangt het reisschema.

Wanneer

januari 17, 2023    
00:00 - 23:59

Regio

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier