Voorjaarswandeling Roze 50+ Zeeland

Voorjaarswandeling Roze 50+ Zeeland

Wandeling krekengebied bij Ouwerkerk

We starten met een kopje koffie/thee met iets lekkers en maken daarna een wandeling van 8 km door het krekengebied bij Ouwerkerk. De rode route van 8 kilometer, start vanaf de parkeerplaats bij het Watersnoodmuseum. De route gaat helemaal om de kreken heen en komt door het dorp Ouwerkerk. Onderweg vind je panelen met meer informatie over het gebied, de flora en fauna en de invloed van de Watersnoodramp. Beklim de uitkijktoren voor een weids uitzicht over de kreken en de Oosterschelde, met in de verte de Zeelandbrug. Honden mogen aangelijnd mee en bij de Oostkreek is een hondenlosloopgebied. Delen van de wandelroute kunnen bij slecht weer wel heel nat en modderig zijn, zorg dus voor goede waterdichte wandelschoenen.

In het bos rondom de kreken leven en broeden heel veel verschillende vogels. Luister goed of je een specht hoort roffelen. Of een tjiftjaf die zijn eigen naam zingt. Op het water zwemmen heel wat eenden, ganzen en futen. En de blauwe ijsvogel voelt zich hier ook goed thuis, op de takken boven het water. Kijk eens in de lucht, wie weet zie je wel een roofvogel vliegen. De buizerd, bruine kiekendief en in de winter de slechtvalk speuren hier allemaal naar een lekker hapje. Tussen de zeedijk en de grote kreek is een inlaag, een natuurgebied vol water. Hier broeden veel kustvogels en je ziet hier planten die van zilte grond houden, zoals zeeaster en zeekraal. Deze laatste plant wordt ook veel gegeten in Zeeland.

Aanmelden: mail rozevijftigpluszeeland@gmail.com, vermeld daarbij het aantal personen. Heb je vervoer nodig, laat het weten, dan kijken we of we iets kunnen regelen.

Meer informatie: bel of app Henk Kosters 06-51179991 of Dingeman Steijn 06-28331985 (liefst ‘s avonds).
Foto: Marjolein Annegarn

Wanneer

april 29, 2023    
14:00 - 16:30

Waar

Parkeerplaats Watersnoodmuseum
Weg van de Buitenlandse Pers 5, Ouwerkerk, Zeeland, 4305 RJ, Schouwen-Duiveland

Regio

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier