Symposium LATER

Graag nodigen wij u uit voor het symposium ‘LATER’ dat op dinsdagmiddag 11 oktober van 13.30 tot 17.30 uur plaatsvindt in het ICOONtheater in Amersfoort. Tijdens het symposium staat de zorg voor LHBTI-ouderen in Midden Nederland centraal.  

Welke stappen kunnen we zetten om een veilige omgeving voor deze ‘regenboogouderen’ te creëren, waarin zij nu én later op een respectvolle manier zichzelf kunnen zijn? Deelname aan het symposium is kosteloos, maar tijdig aanmelden is verplicht.

Waarom dit symposium?
Op een prettige manier oud worden is voor veel LHBTI’s niet vanzelfsprekend. Uit onderzoeken blijkt dat homomannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen op latere leeftijd een grotere kans hebben op eenzaamheid en geestelijke problemen. En wanneer de zorgbehoefte toeneemt, blijkt er in de ouderenzorg nog veel onbegrip en onwetendheid over seksuele diversiteit en genderidentiteit te bestaan. Bovendien is er sprake van discriminatie en pesterijen onder leeftijdgenoten. Een deel gaat – uit angst om buitengesloten te worden – daarom zelfs terug ‘de kast in’. Bezoekers aan het symposium krijgen handvatten aangereikt om een klimaat van vrijheid en veiligheid te bewerkstelligen in hun organisaties. 

Het programma
Het programma bestaat uit een plenair gedeelte, gepresenteerd door Han Bosman, waarin Aad Koster, o.m. voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ), zal spreken over ‘Persoonsgerichte zorg’. Ook zijn er videoportretten gemaakt door documentairemaker Sebastiaan Kes, die een kijkje geven in de belevingswereld van regenboog-ouderen uit de regio, er is een quiz om uw kennis te testen over LHBTI-zaken, er is muziek en een panelgesprek. Het plenaire gedeelte wordt onderbroken door vijf interactieve workshops, waarvan bezoekers er twee kunnen kiezen:

  • LHBTI-vriendelijke zorg & De Roze Loper
  • Transgender Ouderen
  • Diversiteit en Culturele achtergrond
  • Roze Buddyzorg en het Roze Stadsdorp
  • Chosen Family: Regenboogfamilie Het Hogeland

Meer informatie over het programma en gedetailleerde beschrijvingen van de workshops vindt u op de website van het project

Aanmelden
Tot uiterlijk 30 september kunt u zich voor het symposium aanmelden via: https://laterproject.nl/regio/amersfoort. Deelname is gratis, maar online registratie is verplicht. Wacht niet te lang met aanmelden: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging via e-mail. In aanloop naar de symposiumdag ontvangt u verdere praktische details over uw bezoek aan het evenement. 

Stuur deze uitnodiging gerust door naar collega’s voor wie dit symposium ook interessant kan zijn.

We hopen u te verwelkomen in het ICOONtheater op 11 oktober as.!

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier