Diversiteits vieringen in Leystad en Haarlem

Op Zondag 19 september vindt er een Regenboog viering in de Grote of St. Bavo kerk in Haarlem plaats en op zondag 10 oktober is er een Roze Viering in de ontmoetingskerk in Lelystad. Iedereen is van harte welkom!

 

 
 

Roze Zaterdag 500x300Regenboogviering 2021 Grote of St. Bavo kerk Haarlem

Thema: de liefde wint

Het begint al een echte traditie te worden in Haarlem: de Regenboogviering in de Grote of St Bavo kerk als aftrap van de Vredesweek.

In samenwerking met de Regenboogcoalitie organiseert de Antonius Gemeenschap een gezamenlijke viering voor een ieder die wil komen, waarbij de veelkleurigheid en de seksuele diversiteit van Haarlem Regenboogstad centraal staan en waar iedereen zichzelf kan zijn. Het wordt een prachtige viering met enkele sprekers, waaronder Isjed Hussain en Nouria Nadal (islamitische achtergrond), Frans Bossink en Mara van Limbeek. En met muziek van de Twentse band ENorm en het multiculturele gospelkoor Pata Pata uit Haarlem. Religieus of niet religieus, iedereen is welkom!

Na de viering kunt u een ijsje ‘koude oorlog’ eten op de Grote Markt, of misschien wel een kopje koffie drinken bij de buurtTukTuk.

Locatie: de Grote of St. Bavo kerk op de Grote Markt
Aanvang 14.30 uur. Inloop vanaf 14.00 uur
Aanmelden gewenst (week van te voren): www.bavo.nl

Zonder aanmelding, naam en telefoonnummer registreren bij de ingang.

Wanneer:

Zondag 19 september 2021, 14.30 uur

Locatie:

de Grote of St. Bavo kerk op de Grote Markt, Haarlem

Foto: Roze Zaterdag in Haarlem, door: Fielmich, Jos (1949), Noord-Hollands Archief / Kennemerland, Nl-HlmNHA_20120707-263

 

Roze Viering Ontmoetingskerk Lelystad

Het thema voor deze viering is: onrust, verlangen en onhandigheid.

Deze viering is de eerste zonder Arja Kruis. Wij zullen in deze dienst stil staan bij haar overlijden, maar ook bij wat er van haar voortleeft. Ook is er na dienst de mogelijkheid, voor wie daar behoefte aan heeft, om verhalen, herinneringen en gevoelens te delen rond Arja’s lege stoel. We nodigen je uit om, als je dat wil, iets mee te nemen dat je aan Arja herinnert. (Geen verhaal delen, maar wel een voorwerp voor op de stoel mag natuurlijk ook.) We zijn heel blij dat wij, na een jaar vol onrust, elkaar weer mogen ontmoeten en samen mogen vieren. We verlangen ernaar! We luisteren, zingen, zijn stil, genieten van elkaar en delen het licht. Mensen, afkomstig uit verschillende kerken en de Joodse gemeenschap, LHBTI’s en hetero’s, hebben deze viering samen voorbereid.

De viering is voor iedereen. Met gelijkgestemden vieren en je tegelijk gesteund en omringd weten door de geloofsgemeenschap, geeft een gevoel van saamhorigheid en een weten geaccepteerd te zijn. Dat je werkelijk kunt zijn wie je bent.

Na afloop van de viering is er gelegenheid na te praten en elkaar te ontmoeten met een drankje en hapje.   

Aanmelden is niet nodig, alleen registratie bij binnenkomst.

Wanneer:

Zondag 10 oktober 2021, 16.00 uur

Locatie:

Ontmoetingskerk
Schor 4, 8224 CM
Lelystad
 
Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier