Fotoexposities

Foto-exposities

Een fototentoonstelling kan op laagdrempelige en beeldende wijze aandacht besteden aan LHBT ouderen. De foto’s en teksten van LHBT ouderen brengen bezoekers in contact met deze groep. Een fototentoonstelling is zeer geschikt in combinatie met een andere activiteit uit deze toolkit, een landelijke dag (als IDAHOT, Coming Out Dag of Roze Zaterdag) of als kick off van een Roze Lopertraject. Omlijst met een openingsborrel en introductie door een gastspreker wordt op beeldende wijze het onderwerp ter sprake gebracht. Het is gebleken dat ook de lokale media van deze activiteit gecharmeerd zijn.

Doelgroep Cliënten/bewoners en hun naasten, zorgmedewerkers, vrijwilligers en management, bestuur en beleidsmedewerkers Toolkit empowerm  Toolkit bewustwopenhrespect

Nooit meer in de kast!
Tentoonstelling met levensverhalen en beeldmateriaal van oudere homoen biseksuele vrouwen en mannen. De levensverhalen van veertien oudere homo- en biseksuele vrouwen en mannen worden verteld op roll-up banners met foto’s en verhalen waarin homoseksualiteit niet het enige aspect is. Een pleidooi voor menselijkheid, tolerantie en diversiteit. Meer informatie www.ihlia.nl De tentoonstelling is voor een of meer weken (of maanden) te huren, en kan op één locatie staan, maar ook goed rouleren over verschillende locaties. Een (optionele) opening/presentatie neemt ongeveer een uur in beslag. Bij weinig ruimte ook zeer geschikt om als ‘estafettetentoonstelling’ te gebruiken, waarbij op één of meer (max 8) locaties steeds twee, elke week wisselende levensportretten worden getoond. Samensteller Hannah van Herk kan de tentoonstelling begeleiden met een opening of bijeenkomst waarbij de ouderen zelf mee kunnen praten. Hiervoor is een beamer prettig (maar niet absoluut noodzakelijk). Kosten: Afhankelijk van uw wensen en inzet zijn er verschillende tarieven, variërend van € 440 euro (inclusief BTW) tot € 1260 (inclusief BTW, exclusief reiskosten vanaf Amsterdam).
Meer informatie of reserveringen: Hannah van Herk, hvanherk@gmail.com, 06 513 083 16 

Stormachtig Stil
Expositie met 15 portretten (50×60 cm) van roze ouderen uit Stormachtig Stil met korte beschrijving. De panelen zijn voorzien van een ophanghaak.
Kosten: € 150,00 per expositie. Ophalen in Den Haag.
Meer informatie: Eveline van de Putte, info@evelinevandeputte.com 

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier