lancering Utrechtse Alliantie Regenboog 50+

‘Dat je anders bent, maakt geen flikker uit‘ aldus zanggroep Aal Goud gisteren op het inspirerende LATER Symposium Utrecht-stad op 11 december 2023. Daar werd de Utrechtse Alliantie Regenboog 50+ opgericht. Zorg-, welzijns- en belangenorganisaties spannen zich samen in voor goede ondersteuning voor LHBTIQ+-ouderen en inclusief werken. Uniek in Nederland!

Roze ouderen

In Utrecht-stad leven naar schatting 3.000 ‘roze’ ouderen. Zij zijn vaak onzichtbaar voor zorg- en welzijnsorganisaties en voelen zich niet altijd veilig genoeg om zichzelf te zijn. Om daar verandering in te brengen bundelen zorg-, welzijns- en belangen­organisaties hun krachten in de Alliantie Regenboog 50+.

Symposium

Oprichting Utrechtse Alliantie Regenboog 50+ door v.l.n.r. Manon Linschoten (Roze 50+), Annemieke Scholten (Buurtteams), Annelies van Essen (Careyn), Iris Ferwerda (NIZU), Sam van Zandvoord (DOCK) en Wim van Minnen (U op leeftijd). 11-12-2023 Zimihc

Op het symposium bracht wethouder Linda Voortman de partijen (Buurtteams, Careyn, DOCK, NIZU, Roze 50+ en U op leeftijd) samen op dit feestelijk moment.

Decaan diversiteit en inclusie, John de Wit, deelde zijn ervaringen met het inclusief maken van de Utrechtse Universiteit en feliciteerde partners met dit unieke initiatief.

Panelgesprek met v.l.n.r. Annemieke Scholten (Buurtteams), Annelies van Essen (Careyn), Tamara Leguit (DOCK), Iris Ferwerda (NIZU, Tanja Ineke (Roze 50+) en Yvon Hoogendijk (U op leeftijd) en dagvoorzitter Han Bosman.

De symposiumdeelnemers zagen video­portretten van roze ouderen uit de regio. In deelsessie kregen zij handvatten om inclusief te werken, samen te werken met regenboog­ouderen en hun organisaties, transgender­ouderen en in gesprek gaan over seksualiteit en intimiteit.

In het panelgesprek bleken de partners al verschillende maatregelen te hebben genomen om zichtbaar te maken dat ze ook onder­steuning leveren voor regenboogouderen en medewerkers en vrijwilligers hiervoor te trainen.

Het komende jaar werken de alliantiepartners verder aan een inclusieve ondersteuning voor deze vaak kwetsbare ouderen.

Voor meer informatie over deze alliantie, ga naar de website: https://www.uar50.nl

Foto’s: Shali Blok

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier