Nieuw bestuur Stichting Roze 50+

De Stichting Roze50+ is het samenwerkingsverband ANBO en COC Nederland, waarin de seniorenorganisatie en de LHBTI belangenvereniging hun krachten bundelen voor het welzijn en welbevinden van LHBTI senioren.

ANBO en COC zetten zich onder de noemer Roze50+ al meer dan tien jaar gezamenlijk in voor het welzijn en welbevinden LHBTI-senioren. Deze activiteiten worden voor de toekomst geborgd in de Stichting Roze50+. Stichting Roze 50+, kreeg begin 2021 een nieuw bestuur, waarmee beide organisaties zich, samen met vele vrijwilligers, onvermoeibaar en enthousiast blijven inzetten voor ‘roze senioren’.

Dit maakt de Stichting bekend bij de lancering van de nieuwe website roze50plus.nl , dé web community en kennisbank voor en door LHBTI senioren.

Doel van de stichting is het verbeteren van de leefsituatie en het welzijn van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse (LHBTI) mensen.
Het bestuur van de Stichting Roze50+ bestaat uit Anneke Sipkens (directeur-bestuurder ANBO), Marie Ricardo (directeur strategie COC Nederland) en de onafhankelijk voorzitter Tanja Ineke.

 

 Tanja InekeMarie RicardoAnneke Sipkens

 

Tanja Ineke, in het dagelijks leven bestuurder bij zorgorganisatie Libertas Leiden; ” ANBO en COC werken al jaren samen voor LHBTI ouderen. Wij vinden het belangrijk dat deze groep de aandacht krijgt die ze verdient. De Corona crisis maakt nog eens duidelijk dat voor deze groep ouderen sociaal isolement een extra risicofactor is. Roze50+ maakt het, met haar ambassadeurs-netwerk dat bestaat uit zeer betrokken vrijwilligers, mogelijk dat mensen met elkaar in contact blijven.”

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier