Onderscheiding voor Roze50+ ambassadeurs Jan Derksen-Wynn en Marc Wynn-Derksen en Nardie Eijsberg

Jan Derksen-Wynn en Marc Wynn-Derksen en Nardie Eijsberg zijn uitgeroepen tot Misters en Mrs. Senior Pride 2023. Zij kregen deze onderscheiding zondag 26 november uitgereikt in het kader van de Nationale Roze Ouderen dag, tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam.

De verkiezing is een initiatief van de Stichting Roze 50+, waarin ouderenbond ANBO en LHBTI-belangenvereniging COC Nederland samenwerken. De onderscheiding gaat naar mensen die veel betekenen of betekend hebben voor lhbti+ personen in het algemeen en lhbti+ senioren in het bijzonder.

Jan en Marc uit Hoeksche Waard zijn partners en zetten zich al jaren samen in voor acceptatie van lhbti+ personen van alle leeftijden en van lhbti+ senioren in het bijzonder. In samenwerking met de lokale welzijnsorganisatie organiseren zij regelmatig een Roze Salon, een ontmoetingsmiddag voor roze ouderen uit de regio. Ook voeren zij gesprekken met directies van diverse zorg- en welzijnsinstellingen, geven trainingen en presentaties op zorgcolleges en bij landelijke bijeenkomsten. Interviews voor de media worden nooit afgeslagen en zelfs internationaal laat dit veelzijdige duo van zich horen.

Jan Derksen-Wynn en Marc Wynn-Derksen: Misters Senior Pride 2023

Mrs Senior Pride 2023 is Nardie Eijsberg uit Utrecht. Zij zet zich -al haar hele leven- sterk in voor verbinding. Mensen met elkaar in contact brengen, netwerken bouwen waarbinnen mensen zich kunnen ontwikkelen en het heft in eigen hand kunnen nemen. Dit is een rode draad in haar leven, zowel in haar professionele leven als directeur van een welzijnsorganisatie en -na haar pensionering- als Roze50+ ambassadeur. Het is haar vaste overtuiging dat Roze Ouderen een waardige oude dag verdienen in een veilige, begripvolle omgeving, met voldoende ondersteuning. Vanuit die overtuiging stimuleert deze actieve en gedreven Mrs Senior Pride 2023 mensen en organisaties om actief te worden en vooral ook actief te blijven.

Nardie Eijsberg: Mrs. Senior Pride 2023

Roze 50+ heeft deze Nationale Roze Ouderen dag voor de negende keer georganiseerd om aandacht te vragen voor de lhbti+ senioren in Nederland.

Voorzitter Roze50+ Nederland Tanja Ineke

Tanja Ineke, voorzitter St. Roze50+: “Het belang van het werk van Roze 50+ voor lhbti+ senioren uit zich misschien nog wel het meest in de tomeloze inzet van onze vrijwilligers. Ik ben dan ook bijzonder trots op Jan, Marc en Nardie, zij zetten zich al jaren belangeloos in voor anderen!”

Foto’s: Geert van Tol

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier