Oproep: In gesprek over Aids in Nederland

Voor mijn afstudeeronderzoek ben ik op zoek naar mensen die de jaren 80 van de vorige eeuw hebben meegemaakt en met mij in gesprek willen over de HIV/AIDS epidemie in Nederland. Ik doe een onderzoek naar hoe AIDS is vormgegeven als ‘veiligheidsprobleem’ binnen Nederland. Er is veel (wetenschappelijke) literatuur beschikbaar over AIDS in Nederland; hoe het ongeveer is verlopen, wat de rol van overheid was, wie op welke manier heeft bijgedragen etc.

In deze literatuur wordt ook gesproken over de homogemeenschap, de drugsgebruikers, en de hemofiliepatiënten, zonder dat de ervaringen van deze groepen aan bod komen. In mijn onderzoek wil ik daarom een grote plek reserveren voor deze ervaringen, om een vollediger beeld te kunnen schetsen van hoe de AIDS epidemie in Nederland er werkelijk heeft uitgezien en is ervaren. Bent u iemand die de jaren 80 van de vorige eeuw heeft meegemaakt en uw ervaringen wil delen; schroom dan niet om contact op te nemen.

Ik ben Kim van Dorp, 23 jaar en momenteel student aan de Universiteit Utrecht, waar ik ook woon samen met mijn vriendin. Ik ben bezig met mijn afstudeeronderzoek binnen de studie Conflict Studies and Human Rights. Ik ben te bereiken via k.dorp@uu.nl of telefonisch via 06-28289180.

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier