Podcast Oud Roze

In ons land zijn lhbti personen voor de wet -zo goed als- gelijk aan ieder ander. Maar die verworven vrijheid is kwetsbaar. Er is nog altijd discriminatie van en geweld tegen lhbti personen.

 

 

Zelfs in 2021 accepteert niet iedereen dat liefde, seks, gender en sekse fluïde zijn.  In deze podcast de rijke levenservaringen van de mensen die nu boven de zeventig jaar oud zijn. Hoe ontdekten zij wie ze waren en wie hadden ze lief in een vaak onwetende en vijandige maatschappij?

We volgen fotograaf Ernst Coppejans, die de verhalen van  roze ouderen in woord en beeld heeft vastgelegd. Luister naar de verhalen van roze ouderen.

De aflevering Oud Roze van StichtingOpenMind’s podcast:
https://open.spotify.com/episode/0JpDEpngzw9pSdOG23BnOX?si=vJIXY2VYR2y7C1lYYAeBTQ&dl_branch=1

 

Expositie

‘Oudroze’ is een initiatief van Ernst Coppejans met de stichting Open mind en wordt opgenomen in het Stadsarchief Amsterdam. De tentoonstelling is geopend op 30 juli j.l bij het homomonument op de Westermarkt in Amsterdam. Na drie weken gaat de tentoonstelling op reis. De locaties zijn te vinden op de website van Open mind. Hier zijn ook langere ­interviews met alle 29 geïnterviewden te zien.

Martin 74 werkte als balletdanser en artiest

 

 

beeld: Ernst Coppejans

 

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier