Pride-week in Kennemerhart

Woonzorgorganisatie Kennemerhart, waaronder locatie De Rijp in Bloemendaal, biedt haar bewoners, gasten en bezoekers dit jaar een bescheiden en uniek programma ter gelegenheid van Pride at the Beach Zandvoort.

auto Kennemerhart

Het bestuur ontwikkelt sedert 2020/2021 een zorgbeleid waarin aandacht is voor diversiteit en in het bijzonder het welzijn van de vaak onzichtbare LHBT-bewoners en -gasten.

Regenboogbeleid
Het beleid krijgt stap voor stap vorm en inhoud en wordt geleidelijk geïmplementeerd. Regelmatig wordt op alle locaties de Regenboogvlag, met daarin sinds kort het bedrijfslogo gehesen en wordt er op diverse andere manieren aan zichtbaarheid gewerkt.
Zo presenteert Kennemerhart zich dit jaar in een informatiestand bij de Pride at the Beach in Zandvoort.

De Rijp
De werkgroep Roze Regenboog van locatie De Rijp in Bloemendaal heeft het initiatief genomen om van 1 tot en met 7 augustus een Pride-week te organiseren met als motto ‘Zijn wie je bent, houden van wie je wilt’.
Bewoners bezochten de Pride kerkdienst en belangestellenden werden in een luxe oldtimer naar de Pride Infomarkt gebracht.

Hart2

De Regenboogvlag is gehesen, er worden door de bewoners roze bloemstukjes gestoken, flesjes werden gevuld met zand in de regenboogboogkleuren en tijdens het koffieconcert van Bo de Myttenaere op woensdag 3 augustus staan er roze koeken op tafel. Donderdag 4 augustus is diversiteit het onderwerp waarover de bewoners met de geestelijk verzorgers van De Rijp in gesprek gaan.

Al met al een week om Trots op te zijn en een mooie opmaat naar een toekomstige welverdiende Roze Loper.

Bron en Afbeelding ©Gay-Haarlem.nl

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier