Queer Film Festival Utrecht: Charlatan 22 augustus

Tijdens Queer Film Festival Utrecht vertonen we in Pathé Leidsche Rijn op 22 augustus in samenwerking met Roze 50+ de Tsjechische film ‘Charlatan’. De film wordt begeleid door een poëtische voordracht van dichter Fred Penninga, die lid is van het Utrechts Stadsdichtersgilde.

Jan Mikolásek is een Tsjechische kruidenspecialist die bekendheid verwerft met het genezen van mensen. Met een blik op iemands urine weet hij precies wat mensen mankeert en hoe hij ze het beste kan helpen. Tijdens zijn leven krijgt hij te maken met verschillende regimes die aan de macht zijn en niet iedereen vertrouwt zijn praktijken.

Desondanks blijft Jan zijn werk uitvoeren en wordt hij bijgestaan door zijn assistent Frantisek Palko. Met hem krijgt Jan ook nog eens een relatie terwijl homoseksualiteit destijds streng verboden was. De hoog aangeschreven Poolse regisseur Agnieszka Holland brengt dit onbekende, maar bijzondere verhaal naar het grote scherm. Charlatan werd door Tsjechië ingestuurd als Oscarkandidaat voor Beste Internationale Film en kwam terecht op de shortlist.

 

queerfilm Festival Utrecht

 

Aanvang programma: 20:00
Soort: gay
Land: Tsjechië, Ierland, Slowakije, Polen
Jaar: 2020
Genre: Drama
Lengte film: 118 minuten
Regisseur: Agnieszka Holland
Taal: Tsjechisch met Nederlandse ondertiteling

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier