Roze vlinders

Repertoire: Feestelijk, vrolijk educatief gezongen programma in travestie omtrent diversiteit.

Standplaats: Amsterdam, werkgebied Nederland

Informatie en contact: 06-15428500, artenovaspecials@gmail.com, https://www.facebook.com/victoria.false.5

Met deze show, De Roze Vlinders, bouwt Victoria False samen met drag queen Ashley Knight (Wesley de Ridder) een uitbundig en muzikaal feestje voor bewoners van zorginstellingen.

Toolkit-bewustwopenhrespect

Toolkit-empowerm

Een educatief / informatief show programma in het kader van diversiteit en LHBTIA in zorginstellingen. Het programma is ontstaan nadat echt duidelijk werd dat veel roze ouderen zich “terugtrekken” in de kast als zij opgenomen worden en hun veilige thuishave achter zich moeten laten. Dat kan in sommige gevallen schaamte zijn maar bovenal bleek dat er simpelweg heimelijk gepest wordt in zorginstellingen waardoor roze ouderen zich voorgoed terugtrekken in hun kamer. Maar ook (groot) ouders moeten het soms ontgelden als blijkt dat een van hun (klein)kinderen homoseksueel is. Voor transgenders is het nog moeilijker.

Het programma is een vrolijke aaneenschakeling van liedjes uit de jonge jaren van de bewoners maar bovenal wordt op ludieke wijze aandacht gevraagd voor roze ouderen en transgenders. Victoria False en Ashley Knight zijn twee gerenommeerde Drag Queens uit Amsterdam, beiden professioneel zanger en acteur die van dit programma een absoluut feest voor alle bewoners maken.

Het programma wordt zowel door de bewoners als activiteitenbegeleiders als zeer positief ervaren en kan ook buiten de zorginstellingen ingezet worden. 

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier