Roze Zaterdag 17 juni 2023 Goes

Goes wordt op 17 juni gaststad voor Roze Zaterdag 2023! Dit grote evenement trekt zo’n 10.000 tot 15.000 bezoekers uit het hele land. Naast Goes hadden de steden Breda en Enschede zich aangemeld als kandidaat-gaststad voor Roze Zaterdag in 2023.

Roze Zaterdag

Het initiatief om deze dag naar Goes te halen komt vanuit vertegenwoordigers van LHBT Netwerk Zeeland, het Anti Discriminatie bureau Zeeland, COC Zeeland, Roze 50+ en de GGD. De organisatie van Roze Zaterdag is in handen van Stichting Goes Marketing i.s.m. bovengenoemde initiatiefnemers.

Voor het eerst in Zeeland

Roze Zaterdag is de Nederlandse versie van de Gay Pride Parade, die in 1977 voor het eerst gehouden werd in Nederland en tegenwoordig jaarlijks in telkens een andere stad plaatsvindt. Diverse steden waaronder  Amsterdam, Den Bosch, Maastricht, Utrecht, Bergen op Zoom, Tiel en Venlo gingen ons voor. In 2021 vond de Roze Zaterdag in Leeuwarden plaats, een half jaar later dan gebruikelijk vanwege de huidige COVID maatregelen. Na Rotterdam in 2022 is Goes dus aan de beurt in 2023.

De organisatie in Zeeland pakt uit met een geweldig programma, zowel in de aanloop als op de dag zelf! Voorzitter van Stichting Goes Marketing Frank Capel is trots dat Goes in 2023 gaststad van  Roze Zaterdag mag zijn.

Voor meer informatie over het programma op 17 juni en meer ga naar: https://www.goesisgoes.nl/rozezaterdaggoes

“We verwachten veel positieve media aandacht van de landelijke pers en een hoge economische spin-off voor de stad Goes en de rest van Zeeland. Duizenden bezoekers die hier verblijven, winkelen, overnachten, en uit eten gaan.”

Foto en illustratie: goesisgoes.nl

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier