Uitnodiging: Themater-avond 24 mei 2023: ‘Somewhere over the rainbow’

24 mei 2023
inloop vanaf 19.00 uur
start programma 19.30 uur

Beste Themater-bezoeker,

Hierbij nodigen wij u, trouwe en mogelijk nieuwe bezoekers graag uit voor de Themater-avond van 24 mei aanstaande. Zoals gebruikelijk vangt deze (gratis toegankelijke avond) aan om 19.30 uur en de inloop is vanaf 19.00 uur. Deze avond staat in het teken van het thema LHBTIQ+. De meesten weten inmiddels wel waar dat voor staat: lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transseksuelen, interseksuelen en queers.

Verschillende groepen in onze samenleving die het soms niet gemakkelijk hebben. Wij spreken gemakkelijk over het feit dat Nederland op dat punt voorloper is (eerste homohuwelijk) maar is dat ook wel echt het geval? Deze avond zal vooral gericht zijn op de jongeren en ouderen binnen deze groep(en) en daarbij zal aandacht zijn voor vragen als: Wat weten wij uit onderzoek en praktijk over deze groep? Wat gaat er goed en waar zien wij (groeiende) problemen? Hoe vergaat het deze groep op bijvoorbeeld school of in het verzorgingshuis?

In de media zien wij de laatste tijd het nodige over geweld en andere vormen van intimidatie jegens deze groep (‘we lopen niet hand in hand op straat’). Wat valt te zeggen over deze ontwikkeling? Verandert het beeld van de samenleving jegens deze groep en wat betekent dat voor deze (deels) kwetsbare jongeren en ouderen?

Deze en andere vragen zullen zeker de revue passeren. Wij laten zowel de wetenschap als personen uit deze groepen zelf aan het woord. Wij gaan ervan uit dat het voor velen een verhelderende avond zal zijn, waar ook voldoende ruimte is voor nadere uitleg en discussie. De avond maakt hopelijk duidelijk of de optimistische toon van ‘Somewhere over the rainbow’ (Judy Garland en later Diana Ross) in werkelijkheid door vertegenwoordigers uit deze ‘regenbooggroepen’ ook zo wordt beleefd.

Graag tot 24 mei in het Isala Theater.

Met Inspirerende groet,
Bestuur Stichting Themater

Alida Vreden-Cyrus
Yole Rizzo
Annelous van der Klauw-Cornet
Pouria Taghavi
Pieter van Keulen
Lex Cachet
Menno van Duin

AANMELDEN

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier