Vertelvoorstellingen

Vertelvoorstellingen

Verhalen vertellen is een aantrekkelijk en effectief middel om communicatie op gang te brengen, educatie te versterken en integratie te stimuleren. Verhalen verbinden en inspireren mensen. Verhalenman Karel Baracs voert al vertellend zijn publiek mee alsof het een film betreft. Omlijst met een muzikaal optreden of met een nabespreking over seksuele en genderdiversiteit is dit een aantrekkelijke manier om seksuele en genderdiversiteit bespreekbaar te maken.
Doelgroep: Cliënten/bewoners en hun naasten, zorgmedewerkers, vrijwilligers
Duur: 35 minuten (met mogelijkheid tot nagesprek van 25 minuten o.l.v. Karel Baracs)
Kosten: € 400 inclusief nabespreking (excl. BTW en reiskosten vanaf Amsterdam).
Meer informatie: Karel Baracs, karel@verhalenman.nl, 06 148 208 20  Toolkit empowermToolkit bewustwopenhrespect

Een roze geluid
Aan de hand van het levensverhaal van Hanna (1939) en Frank (1954) wordt duidelijk dat verdraagzaamheid ten opzichte van homoseksualiteit kwetsbaar is en ook in onze tijd nog voortdurend bevochten moet worden. Dit beeldende verhaal geeft een stem aan LHBT+ ouderen en gaat over zowel hun levensvreugde als de worstelingen die zij vandaag de dag doormaken.

Met blijheid en vastberadenheid
Vertelvoorstelling over Niek Engelsman alias Bob Angelo (1913 – 1988), de eerste voorzitter van het COC, die zijn leven wijdde aan de homobeweging. In een tijd dat homo’s en lesbo’s gebukt gingen onder discriminatie, bond Engelsman met grote persoonlijke moed de strijd aan met de samenleving en de wet. Hij stond in 1946 aan de wieg van de allereerste sociëteit voor homoseksuelen: de Shakespeare Club, de voorloper van het COC.

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier