ZaanPride 3 tot en met 11 juni 2022

ZaanPride Out, Loud & Proud

ZaanPride & De Zaanse Regenboog week 3 tot en met 11 juni 2022 Zaanstad

Out Loud & Proud omdat iedereen het recht heeft om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. ZaanPride is een pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie voor iedereen in de Zaanstreek. Wij willen laten zien dat Zaanstad een tolerante stad is die iedereen omarmt.

Van 3 t/m 11 juni vindt de 3e ZaanPride plaats, bestaande uit de Zaanse Regenboogweek met tientallen activiteiten. Het hoogtepunt van ZaanPride is op zaterdag 11 juni met de Zaanse Regenboogparade door het centrum van Zaandam, met aansluitend festiviteiten in CC Bullekerk, de Damstraat en podium de Flux. Op de website van ZaanPride.nl staat het volledige actuele programma en alle informatie. Iedereen is van harte welkom!

· Vlag mee met ZaanPride

De Zaanse Regenboog nodigt iedereen uit de Zaanse LHBTIQ+-community te supporten door deze week de regenboogvlag uit te hangen. Als fier teken van zichtbaarheid en solidariteit met de LHBTIQ+ Community en ZaanPride. Er is hiervoor een speciale Zaanse Regenboog support vlag te verkrijgen à 15 euro bij Party Corner, Westzijde 1, Zaandam. De opbrengst gaat naar de organisatie van ZaanPride welke geheel op vrijwilligers draait.

· Programma Zaanse Regenboogweek 2022

Alle vrijwilligers, ambassadeurs en partners zijn trots op deze derde editie van ZaanPride. Na twee jaar met beperkende maatregelen gaan we los met een ZaanPride inclusief Zaanse Regenboogparade en feesten in de stad op zaterdag 11 juni.

Tijdens de Zaanse Regenboogweek zijn er tientallen activiteiten en events. Zoals een unieke expositie bij Kunstuitleen en Galerie Art Zaanstad ‘Made in Dolland’ over de beeldtaal van Dolly Bellefleur, en Dolly’s optreden in CC Bullekerk. Een Queer Pub Quiz en Disco in Café het Pand en Queer picknick bij BIND op het Hembrugterrein. Het Zero Flags project in de Bieb Zaanstad waar we aftellen naar een wereld zonder landen waar homoseksualiteit verboden is. ZaanPride in LEGO bij HET aan de Westzijde en de foto tentoonstelling ‘De Toekomst Is Paars in de Bieb van Krommenie. Een Roze dienst in de Kogerkerk en een workshop weerbaarheid met Colourful Pride. Queer expositie en theatervoorstellingen van Gay&A bij Galerie PLAYroom in Zaandam. Een speciaal filmprogramma in filmtheater De Fabriek, één voor jongeren in samenwerking met GSA Zaanstad en één in samenwerking met TransScreen, Transgender Filmfestival Amsterdam. Een Zaanse Bonte Avond in het Zaans Museum met dragworkshop, open podium en ‘The House of Hopelezz’. Verschillende activiteiten in de ‘Roze Loper’ zorgcentra Evean en Zorgcirkel en Regenboogwandelingen. Net als vorige jaar tijdens ZaanPride zijn er weer diverse Regenboogterrassen met speciaal voor de gelegenheid gebrouwen Zaans Pride bier door brouwerij HOOP in Zaandijk. Om samen te proosten op ZaanPride 2022!

Alle uitgebreide programmainformatie met locatie en tijden is te vinden op de website van ZaanPride.nl.

· 11 juni Zaanse Regenboogparade & ZaanPride Event en feesten

De eerste Zaanse Regenboogparade start zaterdag 11 juni om 15:00 uur vanaf het Stadhuisplein en loopt via de Gedempte Gracht, de Dam, Klauwershoek, Peperstraat via de Westzijde en stukje Oud West naar CC Bullekerk. Vanaf 14:00 uur is het verzamelen. Het wordt een kleurrijke, diverse en inclusieve Parade met muziek. In de stoet wordt een megagrote Zaanse Regenboogvlag meegedragen met voorop onze ZaanPride ambassadeurs. Iedereen is welkom mee te lopen of als toeschouwer langs de route te staan.

Rond 16.00 uur is de aankomst bij de CC Bullekerk waar tot 19.00 uur het vrij toegankelijke ZaanPride Event plaatsvindt. Naast een infomarkt en regenboogterras op het kerkplein zijn er in de Bullekerk live optredens van diverse artiesten: Amsterdam Gay Men’s Chorus (AMSGMC), Queer artiest Jasha Eliane, Prince Charming en Rapper NVI Zolanski, Nederlandstalig en popcovers van Pierre Biesterveld en Sandra Swart, funky dance classics met Miss Beulah, en tot slot een optreden van de Zaanse Theaterschool met een wervelende show. DJ in the house is Cherinne Laiki i.s.m. Colourful Pride. De presentatie is in handen van Coco Coquette en Bram Sitsen.

Ook in het Damstraatje bij de Dam zijn festiviteiten met podium onder de noemer ‘Damstraatje gaat los’. Met vanaf 14.00 uur DJ’s en vanaf 19:00 uur een live buiten podium met verschillende artiesten, aansluitend aan het programma in CC Bullekerk.

Vanaf 20:00 uur start Club Morgen in Podium de Flux met een speciale ZaanPride editie waar jonge getalenteerde DJ’s hun house en techno beats tot in de late uurtjes uit de speakers laten knallen.

Kortom, met meer dan 30 activiteiten is De Zaanse Regenboogweek & ZaanPride niet te missen!

· Ambassadeurs ZaanPride

De Zaanse Regenboog is trots op haar ZaanPride Ambassadeurs. Armen Melkonian geboren in Aleppo en woon nu ruim zes jaar in Nederland. Luna, 20 lentes jong, panseksueel en haar voornaamwoorden zijn zij/haar. Vera den Adel zeventig jaar inmiddels geboren in Zaandam en onlangs uitgeroepen tot Miss Gay Holland. Boudine Griesdoorn 17 jaar oud. Haar voornaamwoorden zijn die/diens, hen/hun en zij/haar. Frankie Vos en woont sinds 2001 in Zaandam en is voorzitter van Stichting De Zaanse Regenboog. Hun persoonlijke verhaal en motivatie vind je terug op de website van ZaanPride.nl. Hier staan ook nog de overige zes van in totaal elf ambassadeurs voor ZaanPride.

zaanpride2
Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier