‘De Blanckenborg’ in Blijham staat voor een veilige leefomgeving voor LHBTI-ouderen

Het eerste zorgcentrum in Noord-Nederland met het Roze Loper certificaat.

Zorgcentrum ‘de Blanckenborg’ viert 18 januari feest ter gelegenheid van het behalen van het certificaat van de Roze Loper! 

‘De Blanckenborg’ is hiermee het eerste zorgcentrum in Noord-Nederland dat dit certificaat behaalde. Inmiddels binnenkort gevolgd door woonwijkcentrum Holdert in Emmen.

De Roze Loper is een officieel keurmerk voor een veilige woon- en leefomgeving voor LHBTI-ouderen. Het is hét certificaat voor woonzorg-, thuiszorg- en welzijnsinstellingen waaruit blijkt dat zij aandacht besteden aan seksuele en genderdiversiteit bij cliënten en medewerkers en heeft als doel de sociale acceptatie van LHBTI ‘s in zorg- en welzijnsinstellingen te bevorderen. 

De Roze Loper helpt zorgafhankelijke LHBTI-ouderen bij hun keuze voor een zorgorganisatie waar zij zichzelf kunnen zijn.

Aan het begin van de feestelijk bijeenkomst op 18 januari reikt Manon Linschoten, projectleider van Roze 50+ Nederland, het Roze Lopercertificaat uit aan directeur/bestuurder van ‘de Blanckenborg’ Herma Fridrichs-de Vries. 

Vervolgens zullen Roze 50+ ambassadeur Marjet Bos en zanger Klaas Spekken, onder begeleiding van pianist Tony Hoyting, het liedjes- en verhalenprogramma ‘Aal goud?… elk en ain zichzulf?’ oftewel ‘Alles goed?… iedereen zichzelf?!’ presenteren. 

In hun programma geven Marjet en Klaas een stem aan LHBTI-ouderen. Zij maken de toehoorder op een laagdrempelige en persoonlijke manier bekend met hun situatie en vragen om begrip voor de omstandigheid dat velen van hen zichzelf niet durven te zijn in hun eigen woon- en leefomgeving. Voor een indruk zie https://youtu.be/s8oZeH2Y2EsRoze 50+ hoopt dat meer zorgorganisaties in Noord-Nederland het voorbeeld van de Blanckenborg en Holdert zullen volgen en LHBTI-vriendelijkheid gaan integreren in hun zorgverlening. Informatie is te vinden op de website www.rozezorg.nl

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier