Het vijftigste (!) levensboek in de serie Roze levensverhalen is gepresenteerd

Op zondagmiddag 6 november was de presentatie van het vijftigste levensboek in de serie Roze Levensverhalen van IHLIA. Dit levensboek – met als titel Liefde in beweging –

beschrijft het levensverhaal van Twie Tjoa en is opgeschreven door Marten Bos.

Twie Tjoa is een Nederlandse feminist en organisatiesocioloog, gespecialiseerd in het omgaan met diversiteit en inclusie op het werk en in de maatschappij.

OVER ROZE LEVENSVERHALEN
De collectie Roze Levensverhalen is ontstaan in 2012, mede op initiatief van Anton Koolwijk, humanistisch geestelijk verzorger bij Amstelring. Onder het motto ’Blijven vertellen, opdat we niet vergeten’ legt IHLIA met de collectie Roze Levensverhalen de geschiedenissen van oudere lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (lhbti’ers) vast voor latere generaties en onderzoek. Voor deze bijzondere collectie noteren vrijwilligers de levensgeschiedenis van een lhbti-oudere aan de hand van een aantal gesprekken. De schrijvers kregen een training over ‘Mijn leven in kaart’. Deze methode helpt ouderen om hun leven op te tekenen met behulp van een vrijwilliger. IHLIA ontwikkelde een specifieke aanvullende vragenlijst die meer toegespitst is op de levensloop van veel oudere lhbti+’ers.

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier