Stichting Blanckenborg voorgedragen voor Roze Loper

Trots op de Blanckenborg in Blijham, de eerste zorgorganisatie in Noord Nederland die – na een enerverende auditdag gisteren – wordt voorgedragen voor het Roze Loper certificaat. Van harte gefeliciteerd!

Ook trots op Roze50+ ambassadeurs Marjet Bos en Ineke Konijn die dit met hard werken en een lange adem mogelijk hebben gemaakt!

Knikkende knieën, zwetende handen en reuring over de wandelgangen… Vandaag, woensdag 23 november, was een spannende dag voor ‘de Blanckenborg’. Het Keuringsinstituut Kiwa kwam op bezoek voor de Roze Loper audit.

Inmiddels kunnen we weer gerust ademhalen met een positieve aanbeveling en een voordracht voor certificering bij het Roze Loper Instituut. Daarmee zijn we de eerste zorginstelling in Noord-Nederland die staat voor diversiteit en inclusiviteit. Een mooie professionaliseringsslag waar we zeker trots op zijn! 🏳️‍🌈
“Ik vind dat jullie ontzettend hard eraan getrokken hebben, ondanks de tegenslag van corona. Ik heb echt bewondering voor de inzet van de hele werkgroep. Een multidisciplinaire groep met medewerkers vanuit allerlei verschillende vakgebieden. Ook hoe jullie ervoor gezorgd hebben om een breed draagvlak te krijgen hier binnen ‘de Blanckenborg’.
Ik heb er alle vertrouwen in dat jullie dat kunnen doorzetten en dat het draagvlak nog wat steviger wordt. Want draagvlak krijg je ook niet zomaar, daar moet ook tijd overheen gaan. De basis is gelegd met bewustwording, empowerment en privacy. Vanuit daar kunnen jullie nu verder werken.”
— Marjet Bos, Roze 50 Plus ambassadeur
#blanckenborg#rozeloper#audit#diversiteit#inclusitiveit#bewustwording#empowerment#privacy
Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier