Nieuwsbrief OudRoze

De lente is aangebroken en de versoepelingen ook. Met goede moed gaan we de lente in en kunnen we de Corona-lockdowns achter ons laten. Helaas hebben we in de wereld te maken met leed in verschillende landen en leed van grote groepen mensen die hun land hebben moeten verlaten.

Daarbij denken we in het bijzonder aan de LHBTI-ers die gevlucht zijn omdat zij voor hun leven vrezen. Voor sommige ouderen doen deze gebeurtenissen aan vroeger denken en dat is niet niks. Ze maken zich zorgen over de toekomst en dat maakt hen soms somber. Laten we hopen dat hier snel een einde aan komt. We zullen u in ieder geval proberen met de activiteiten in De Rietvinck, Het Schouw en Café Duycker van het Cultuurhuis op andere gedachten te brengen.

9f5dd51 w244 rozerietvinck220

In de Rietvinck zijn er inmiddels versoepelingen doorgevoerd en dat betekent dat de buurtbewoners weer welkom zijn. Dat betekent ook dat de activiteiten van de Roze Inloop -die de afgelopen tijd in BuurtSalon Jeltje hebben plaatsgevonden- nu gelukkig ook weer kunnen plaatsvinden in de Rietvinck.

We gaan vanaf mei weer allerlei activiteiten onder de vlag van Roze Rietvinck organiseren die betrekking hebben op LHBTI-gerelateerde onderwerpen en activiteiten met een roze randje. Daar zijn in het bijzonder de LHBTI-ouderen maar zeker ook andere geïnteresseerden welkom.

826fbfe w220 rozeklinkerbr2

In stadsdeel West willen wij nog geen afstand nemen van de succesvolle Roze Inloop. Daarom wordt de Roze Rietvinck -die de afgelopen periode tijdelijk heeft plaats-gevonden in buurtsalon Jeltje- daar voortgezet. Dit speciale koffie-uurtje van de Roze Inloop wordt hier voortaan De Roze Klinker genoemd. Deze bijeenkomsten bij de Roze Klinker in Buurtsalon Jeltje zullen in ieder geval tot eind augustus gehouden worden.

Ook de andere locaties zitten niet stil, in Het Schouw zijn de Roze Koffie Inloop en de Roze Levenskunst gespreksgroep gewilde ontmoetingspunten. Hetzelfde geld voor het Café Rosé, waarbij komende Hemelvaartsdag (26 mei) Victoria False zal optreden. Daarnaast is in Café Duycker van het Cultuurhuis in Hoofddorp =weer een gezellige Roze Regenboog café middag plaats op 11 mei aanstaande.

Naast deze activiteiten van Amstelring, ook weer informatie over films, borrels, Pink Dance, nog meer koffie en de Floriade.

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier