Oud en jong wagen de sprong: aandacht voor roze ouderen in de zorg!

‘Sommige ouderen gaan weer terug in de kast wanneer zij in het verpleeghuis worden opgenomen’.

Binnen de zorg moet meer aandacht komen voor roze ouderen: ouderen die tot de LGBTQ+community behoren. Dat werd geconcludeerd tijdens een brainstorm van Jong-Genero met Schiedams Lef. Binnen de samenleving is er te weinig bewustzijn dat óók ouderen tot deze community behoren, en dat zou anders moeten!

Met name bij zorgprofessionals is het belangrijk dat dit besef er wél is, om respectvolle en inclusieve zorg voor iedereen te garanderen. Daarom organiseert Jong-Genero in nauwe samenwerking met Schiedams Lef en GIDS (Geneeskundestudenten In De Samenleving) twee interactieve workshopavonden voor toekomstige zorgprofessionals. Op een interactieve manier zullen de toekomstige zorgprofessionals aan de slag gaan met thema’s als seksuele diversiteit.

Tijdens deze bijeenkomst willen wij graag een podium geven aan roze ouderen en hun ervaringsverhalen. Wij zijn hiervoor op zoek naar roze ouderen die hun positieve en negatieve ervaringen in de zorg met ons willen delen, zodat toekomstige zorgprofessionals daarvan kunnen leren.

Wij brengen uw verhaal graag in beeld en verwelkomen u graag tijdens de bijeenkomsten!

Zou u een bijdrage willen leveren aan inclusieve en respectvolle zorg voor roze ouderen? Stuur dan een mailtje naar:

d.timmers@samergo.nl

Wij voorzien u ontzettend graag van meer informatie!

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier