Regenboogpodium op TV-Oost

Regenboogpodium Overijssel is een liedjesprogramma met veel roze liedjes, speciaal voor LHBTI-senioren. Het programma werd opgenomen in theater De Cactus in Hengelo op initiatief van Mr Senior Pride 2020, Ralph Kleinbussink. Op zondag 16 mei zie je om 16.00 uur op TV Oost een registratie van de optredens.

Samen met de makers van het Radio Oost-programma De Roze Golf ontstond het idee om Overijsselse artiesten te vragen op te treden op ‘Regenboogpodium Overijssel’. De deelnemende artiesten zijn Annet Nikamp, Harm Wolters, Body & Soul en Alice & Rolf. Dorothy Oosting van RTV Oost verzorgde de presentatie. Commissaris van de Koning van Overijssel, Andries Heidema, krijgt op maandag 17 mei, IDAHOT dag (Internationale DAg tegen HOmofobie en Transfobie), een usb-stick overhandigd met daarop de registratie van ‘Regenboogpodium Overijssel’. Daarna wordt bij verpleeghuizen in Overijssel de usb-stick gratis bezorgd.

Ralph Kleinbussink werd in oktober vorig jaar uitgeroepen tot Mr Senior Pride 2020 voor zijn inzet voor het welzijn van LHBTI-senioren. Hij is als ambassadeur actief bij regionaal- en landelijk Roze 50+. “Veel activiteiten kunnen niet doorgaan”, aldus Ralph. ”Zo kunnen we de verpleeghuizen niet binnen om een gezellige avond te verzorgen. Daarom wil ik artiesten op een andere manier de verpleeghuizen binnenbrengen: op een usb-stick. Hopelijk brengt dat een stuk ‘verlichting’ in deze onzekere tijd”.

Deventernaar Ralph Kleinbussink is vorig jaar benoemd tot Mr.Senior Pride 2020 – 2021. Zijn missie is: aandacht vragen voor ‘Roze Senioren’. Daartoe heeft hij samen met de roze golf van RTV Oost een regenboogpodium ‘opgenomen’. Dit programma wordt zondag 16 mei om 16.00 uur uitgezonden door RTV Oost. Hierna wordt het programma kosteloos aangeboden aan verpleeg – en verzorgingshuizen in de provincie Overijssel.
Het is een vrolijk muzikaal programma met een serieuze ondertoon mogelijk gemaakt met steun van provincie Overijssel.

Op 17 mei tijdens IDAHOT dag (internationale dag tegen homofobie) wordt het programma in ontvangst genomen door de Overijsselse commissaris van de Koning ir. A.P. Heidema.

Regenboogpodium Overijssel zie je zondag 16 mei 2021 om 16.00 uur op TV Oost.

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier