Roze 50+ Zeeland start eerste ‘gekozen familie’ in gemeente Middelburg

 Kleverskerke, 30 april 2021

Roze 50+ Zeeland start een ‘Gekozen Familie’, een supportgroep voor (oudere) lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTI-ers) die bijvoorbeeld weinig familie in de buurt hebben of die niet zo veel contacten hebben in hun directe woonomgeving. Juist met het ouder worden komen vragen als: met wie kan ik leuke dingen doen, eens samen naar de film, een wandeling maken, samen eten. Wie kan ik dingen toevertrouwen? Wie kan er even een boodschap voor me doen als ik met griep in bed lig? 

Gekozen familie
Voor dat soort dingen heb je een netwerk van fijne mensen nodig. Mensen die over en weer voor elkaar klaar staan. Een soort familie, maar dan met familieleden die je zelf kiest, een Gekozen Familie (Chosen Family). In de gemeente Middelburg gaat zo’n Gekozen Familie voor (oudere) LHBTI-ers starten. Kartrekkers van deze Gekozen Familie zijn Dingeman Steijn en Henk Kosters uit Kleverskerke. De Gekozen Familie bestaat uit maximaal acht personen en komt regelmatig bij elkaar. In eerste instantie bij Dingeman en Henk thuis (zodra de coronamaatregelen dat toelaten). Als iedereen elkaar wat beter kent kunnen er ook andere gezamenlijke activiteiten worden ondernomen.

Informatie en aanmelden
Ben je LHBTI-er, woon je in de gemeente Middelburg en wil je meer informatie, stuur dan een e-mail naar gekozenfamiliezld1@gmail.com. Henk en Dingeman nemen contact met je op, en beantwoorden de vragen die je hebt. Voel je vrij om te mailen, je zit nergens aan vast. Wanneer je echt deel wil uit gaan maken van de Gekozen Familie volgt er een gesprek waarin we bespreken of jouw verwachtingen aansluiten bij het doel van de groep, en of om te zien of jij en de andere leden bij elkaar passen.

Support your chosen family
Support Your Chosen Family is een project van Roze 50 +, het samenwerkingsverband van ANBO en COC Nederland. Het project is gericht op het versterken van het sociale netwerk en het vergroten van zelfredzaamheid. Want goed en gezond ouder worden kan niet zonder goede sociale contacten!

Foto: Marjolein Annegarn

 

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier