Team Roze50+ Regio Noord-Holland & Flevoland

Deze groep bestaat uit 9 mensen: Ria Ettes, Siep Goedhart, Simon Huges, Conny van Iersel, Mario Pot, Joop Schermer, Arno Schouten, Kristijaan van der Waag en Teunis Ruiten.

roze-loper

Ria Ettes
Ria Ettes
Siep Goedhart
Siep Goedhart
Simon Huges
Simon Huges
Conny van Iersel
Conny van Iersel
Mario Pot
joop Schermer
Joop Schermer
Arno Schouten
Arno Schouten
Kris van der Waag
Kris van der Waag
Teunis Ruiter

Naast deze groep ambassadeurs zijn in de regio Noord Holland en Flevoland ook andere roze ouderen en groepen die zich inzetten bij diverse activiteiten zoals hieronder beschreven.

Zichtbaarheid ten behoeve van community building en het vergroten van maatschappelijke acceptatie

Informatie en artikelen met betrekking tot de doelgroep wordt gedeeld via verschillende websites, nieuwsbrieven en facebookpagina’s. Om de zichtbaarheid te vergroten staan er regelmatig artikelen in de regionale kranten.

De eerste maandag van de maand is er een uitzending van Rainbow Radio Zandvoort van 13 tot 15 uur. Te beluisteren via ZFM 106.9, via de kabel 104.5 FM of via www.zfmzandvoort.nl

Ontmoeting en empowerment van LHBTI ouderen

Er zijn verschillende ontmoetingsgroepen in de regio. Kijk hiervoor op de genoemde websites of facebook pagina’s

In Zaanstad vinden meerdere maandelijkse bijeenkomsten plaats. www.dezaanseregenboog.nl.
In Amsterdam diverse Roze Salons onder andere in de Jordaan in de Rietvinck elke eerste donderdag van de maand, zie voor een volledig overzicht https://oudrozeagenda.amsterdam/.
De Pink Society in Alkmaar vindt elke 1e zondag van de maand plaats in Wijkboerderij Oosterhout, Vondelstraat 31, Alkmaar. Voor meer informatie zie de Facebook pagina.

Regenboog borrel Zandvoort elke 4de donderdag van de maand van 17.30 tot 19.30 locatie wisselend, voor meer informatie check de Facebook pagina van LHBTI aan Zee. Roze Salon Haarlem heeft elke tweede donderdag van de maand een ontmoetingsmiddag van 16.30 tot 19.30 uur. Nieuwe Groenmarkt 20, Haarlem. www.rozesalonhaarlem.nl en Facebook. Bij de Roze Salon Velsen is iedereen de eerste donderdag van de maand welkom van 17.00 tot 20.30 uur. Café Middeloo, Driehuiskerkerweg 71, Driehuis. Facebookpagina: rozesalonvelsen.

Meer informatie is te vinden onder “Ontmoeten”.

Tevens organiseren veel ambassadeurs samen met andere organisaties Pride Alkmaar, Pride Zaanstad, Winter Pride Almere, Pride at the Beach in Zandvoort.

Er zijn diverse Whatsapp groepen opgezet door ambassadeurs die functioneren als netwerk-en buurtgroepen. Ondersteuning bij deze groepen is belangrijk om eenzaamheid tegen te gaan in deze tijd waar regelmatige ontmoetingen niet door kunnen gaan.

Belangenbehartiging van LHBTI ouderen bij de landelijke overheid en gemeenten

Onze ambassadeurs zijn regelmatig in overleg met Regionale- en Gemeentelijke politiek om te zorgen voor een concreet LHBTI beleid.

Haarlem en Velsen bevorderen het bewustzijn bij deze gemeentes door gesprekken met hen te voeren op verschillende beleidsterreinen.

Bij Rainbow Radio Zandvoort worden Tweede Kamerleden uitgenodigd om zaken te bespreken zoals de wet tegen Conversietherapie en het tekenen van de brief voor afwijzing van homoseksualiteit op scholen van minister Slob van onderwijs.

Alkmaar is bezig, samen met beleidsadviseurs en de wethouder, een conferentie te organiseren met verschillende woonzorginstellingen en organisaties zoals ouderenbond en wijkteams.

Bevorderen van (kennis over) LHBTI vriendelijkheid in zorg- en welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties en het relevante beroepsonderwijs.

In de hele regio zijn ambassadeurs actief om de zgn. Roze Loper, samen met de organisaties, te implementeren en de contacten te onderhouden. We kunnen ons verheugen op een steeds grotere belangstelling hiervoor.

In het kader van de Roze Loper wordt regelmatig voorlichting gegeven aan het personeel van de organisaties.

Een aantal teamleden geeft regelmatig gastlessen op het basis-en voortgezet onderwijs. De scholen worden actief benaderd, met name op momenten zoals Paarse Vrijdag of de week van de Lente Kriebels.

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier