Team Roze50+ Regio Zeeland

Team Zeeland bestaat nu uit de ambassadeurs Henk Kosters, Willem Millenaar, Ari Murk, Ditty Smit van Damme en Dingeman Steijn

De provincie Zeeland bestaat uit diverse eilanden, met iedere een eigen cultuur. Het streven is om op ieder eiland een vertegenwoordiger van Roze 50+ te hebben.

roze-loper

Henk Kosters
Henk Kosters
Willem Millenaar
Robert Lamper
Ari Murk
Ditty Smit van Damme
Dingeman Steijn

De provincie Zeeland bestaat uit diverse eilanden, met iedere een eigen cultuur. Het streven is om op iedere eiland een vertegenwoordiger van Roze 50+ te hebben.

Ontmoeting en empowerment van LHBTI ouderen (ter voorkoming van sociaal isolement)

De Roze 50+ ambassadeurs in Zeeland organiseren een paar keer per jaar een wandeling. Dit is een fijne manier om elkaar te ontmoeten. Ook wordt er ieder jaar een kerstborrel georganiseerd en worden verschillende individuele LHBT ouderen bezocht. In Corona tijd wordt het contact onderhouden door telefoon, whatsapp, mail en post.

Dankzij de expertise van sommige ambassadeurs is individuele coaching van LHBT-ers mogelijk

Roze 50+ Zeeland heeft goede contacten met de Vlaamse Regenboogambassadeurs.

Zichtbaarheid ten behoeve van community building en het vergroten van maatschappelijke acceptatie

De Roze 50+ ambassadeurs zijn zichtbaar op belangrijke dagen als Coming Out Dag, Idahot, transgender herdenkdag, etc. Zij staan in informatie kramen, hijsen de vlag samen met wethouder en andere personen op Coming Out Dag etc. Ook zijn zij regelmatig te horen en te zien in lokale media.

De Roze 50+ ambassadeurs hebben een goede samenwerking met andere (LHBTI) organisaties in de provincie zoals COC Zeeland, LHBT Netwerk Zeeland, Christen Queer en Anti Discriminatie Bureau Zeeland.

Mrs Senior Pride 2018, Ditty Smit van Damme, is Roze 50+ ambassadeur in Zeeland. Door haar titel heeft ze veel lokale en landelijke publiciteit gegenereerd.

Belangenbehartiging van LHBTI ouderen bij de landelijke overheid en gemeenten

De ambassadeurs gaan in gesprek met gemeenten en nemen deel aan landelijke manifestaties om seksuele en genderdiversiteit op de agenda te krijgen en houden.

Bevorderen van (kennis over) LHBTI vriendelijkheid in zorg- en welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties en het relevante beroepsonderwijs.

De ambassadeurs geven regelmatig training en voorlichting. Zowel aan professionals binnen zorg en welzijnsinstellingen als wel op MBO en HBO opleidingen.

Ook stimuleren en begeleiden zij Roze Loper trajecten. De eerste Roze Loper van Zeeland ging in 2019 naar Zorgentrum Cleijenborch in Colijnsplaat. Er lopen gesprekken met andere zorginstellingen over diversiteit en inclusie.

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier