Team Roze50+ Regio Zeeland

Team Zeeland bestaat nu uit de ambassadeurs Tos Baalman, Henk Kosters, Willem Millenaar, Ditty Smit van Damme, Dingeman Steijn en Lili Timmermans.

roze-loper

Tos Baalman
Henk Kosters
Henk Kosters
Willem Millenaar
Ditty Smit van Damme
Dingeman Steijn
Lili Timmermans

De provincie Zeeland bestaat uit diverse eilanden, met iedere een eigen cultuur. Het streven is om op iedere eiland een vertegenwoordiger van Roze 50+ te hebben.

Ontmoeting en empowerment van LHBTI ouderen (ter voorkoming van sociaal isolement)

De Roze 50+ ambassadeurs in Zeeland organiseren een paar keer per jaar een wandeling. Dit is een fijne manier om elkaar te ontmoeten. Ook wordt er ieder jaar een kerstborrel georganiseerd en worden verschillende individuele LHBT ouderen bezocht.

In Zeeland is een Gekozen Familie actief. Onder de naam “Club Rainbow” organiseert Cinema Middelburg filmvoorstellingen in samenwerking met Roze 50+ Zeeland.

Dankzij de expertise van sommige ambassadeurs is individuele coaching van LHBT-ers mogelijk.

Roze 50+ Zeeland heeft goede contacten met de Vlaamse Regenboogambassadeurs.

Zichtbaarheid ten behoeve van community building en het vergroten van maatschappelijke acceptatie

De Roze 50+ ambassadeurs zijn zichtbaar op belangrijke dagen als Coming Out Dag, Idahot, transgender herdenkdag, etc. Zij staan in informatiekramen, hijsen de vlag samen met wethouder en andere personen op Coming Out Dag etc. Ook zijn zij regelmatig te horen en te zien in lokale media.

De Roze 50+ ambassadeurs hebben een goede samenwerking met andere (LHBTI) organisaties in de provincie zoals COC Zeeland, LHBT Netwerk Zeeland, Vrouwennetwerk Zeeland, Christen Queer en Anti Discriminatie Bureau Zeeland.

Belangenbehartiging van LHBTI ouderen bij de landelijke overheid en gemeenten

De ambassadeurs gaan in gesprek met gemeenten en nemen deel aan landelijke manifestaties om seksuele en genderdiversiteit op de agenda te krijgen en houden.

Bevorderen van (kennis over) LHBTI vriendelijkheid in zorg- en welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties en het relevante beroepsonderwijs.

De ambassadeurs geven regelmatig training en voorlichting. Zowel aan professionals binnen zorg en welzijnsinstellingen als wel op MBO en HBO opleidingen.

Ook stimuleren en begeleiden zij Roze Loper trajecten. De eerste Roze Loper van Zeeland ging in 2019 naar Zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat, in 2023 behaalde dit zorgcentrum voor de vijfde keer de Roze Loper. Er lopen gesprekken met andere zorginstellingen over diversiteit en inclusie.

Contact: rozevijftigpluszeeland@gmail.com

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier