Team Roze50+ Zuid-Holland

In Zuid-Holland zijn Art Groenenboom (Regio Drechtsteden), Roel Kappetijn (Delft), Magda Romgens (Leiden), Marc Wynn  (Hoeksche Waard) en Jan Derksen Wynn actief als ambassadeurs.

rozeloperstrans

Art Groenenboom
Art Groenenboom
Roel Kappetijn
Roel Kappetijn
Magda Romgens
Magda Romgens
Marc Wynn
Marc Wynn
Jan Derksen Wynn
Jan Derksen Wynn

Ontmoeting en empowerment van LHBTI ouderen (ter voorkoming van sociaal isolement)

In de regio Zuid-Holland hebben we te maken met grote verschillen. Enerzijds de grote steden als Rotterdam en Den Haag, anderzijds streng christelijke gemeentes. Juist daar ook hebben we actieve ambassadeurs, zoals In de Hoeksche Waard en regio Drechtsteden.

In Zwijndrecht is een Regenbooggroep die maandelijks op vrijdag bij elkaar komt, gefaciliteerd door welzijnsorganisatie “Diverz”, die eind 2020 de Roze Loper behaalde. Info: info@diverz.info

Iedere eerste vrijdag van de maand Wijkgebouw ‘t Klankbord
in Zwijndrecht. (info 078-6206060 of mail naar Jacqueline van Gent: j.vangent@diverz.info
Ook in Delft is er een Roze salon: Iedere laatste vrijdag van de maand, 15.00 – 18.00 in Delfshove. Vorrinkplein 99 2624 DS Delft. Info: Roel Kappetijn: Roel.Kappetijn@tele2.nl

Zichtbaarheid ten behoeve van community building en het vergroten van maatschappelijke acceptatie

De Roze 50+ ambassadeurs zijn zichtbaar op belangrijke dagen als Coming Out Dag, Idahot, transgender herdenkdag, etc. Zij staan in informatie kramen, hijsen de vlag samen met wethouder en andere personen op Coming Out Dag etc. Ook zijn zij regelmatig te horen en te zien in lokale media.

Diverz/Roze 50 plus hebben in september een “stand” op de dag voor de ouderen in Hardinxveld. Hierdoor ontstaat gesprek en komen er ook (hulp) vragen uit Hardinxveld, Zwijndrecht en Dordrecht. De ambassadeur Drechtsteden is lid van de werkgroep Wijdekerk Drechtsteden en zit structureel in overleg met ambtenaren uit de Drechtseden die LHBTI+ in hun portefeuille hebben.

Er is een sterkte lobby van ambassadeurs in de Hoeksche Waard en de gemeente rond Dordrecht: Papendrecht, Zwijndrecht, etc. Roze 50+ ambassadeurs zijn vertegenwoordigd in diverse maatschappelijke netwerken en vragen zo continue aandacht voor LHBTIQ+ emancipatie. Zij zijn aanwezig bij speciale gelegenheden zoals onlangs bij herdenking van een jonge lesbienne die zelfmoord pleegde, en de demonstratie tegen de homofobe predikant in Krimpen aan de IJssel (maart 2021).

Belangenbehartiging van LHBTI ouderen bij de landelijke overheid en gemeenten

De ambassadeurs gaan in gesprek met gemeenten en nemen deel aan landelijke manifestaties om seksuele en genderdiversiteit op de agenda te krijgen en houden.

Bevorderen van (kennis over) LHBTI vriendelijkheid in zorg- en welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties en het relevante beroepsonderwijs.

De ambassadeurs geven regelmatig training en voorlichting. Zowel aan professionals binnen zorg en welzijnsinstellingen als wel op MBO en HBO opleidingen. Er is een goede samenwerking met Gemeente Rotterdam, Hoge School Rotterdam en In Holland Rotterdam. Ook met de gemeente Den Haag wordt regelmatig gesproken over de verbetering van de positie van roze ouderen.

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier