Team Roze50+ Brabant & Limburg

De Roze 50+ in de regio Brabant Limburg bestaat uit Gerrit Baggermans (Helmond), Berna Berndsen (Breda), Rene Hagenaars (Bergen op Zoom), Haroun Hijman (Roosendaal e.o), Peter Sleutjes (Den Bosch – Oss), Peter Vennekens (Neer), Jos verhallen (Eindhoven) en Henk van der Vrande (Eindhoven). Het voornemen bestaat om dit aantal uit te breiden.

rozeloperstrans

Gerrit Baggermans
Gerrit Baggermans
Berna Berndsen
Berna Brendsen
René Hagenaars
René Hagenaars
Haroun Hijman
Haroun Hijman
Peter Sleutjes
Peter Sleutjes
Peter Vennekens
Peter Vennekens
Jos Verhallen
Jos Verhallen
Henk van der Vrande
Henk van der Vrande

Voor de provincie Limburg is er een vacature vacant voor ambassadeur!

Ontmoeting en empowerment van LHBTI ouderen (ter voorkoming van sociaal isolement)

Er zijn diverse ontmoetingsmogelijkheden voor LHBTI ouderen in de regio Brabant
georganiseerd door Roze 50+ ambassadeurs.

West Brabant

Breda: Iedere laatste zondag van de maand van 14.00 – 17.00, Locatie Future Dome. Meer info Berna Berndsen bernb@casema.nl
Roosendaal: onder de naam “Roose 50” wordt er regelmatig een gezellige middag georganiseerd in Café “De Drie Weesgegroetjes” Meer info Haroun Hijman, hhijman@home.nl

Bergen op Zoom organiseert onder de naam: “All4Friends” op de 2e zondagmiddag van de maand een ontmoetingsmiddag, vanaf 16.00 uur in De Fabriek, Grote Markt 31 4611NT Bergen op Zoom.

Noord Oost Brabant
‘s Hertogenbosch:
4e zondag van de maand, 15.00 – 19.00 MiddagSalon voor LHBTI ouderen.
Stichting De Knillispoort
Korte Waterstraat 15
5211 NR ‘s-Hertogenbosch

Noord-Brabant
www.cocnoordoostbrabant.nl
www.facebook.com/zondagmiddagsaloncocnobr
Gerrit Baggermans
gbaggerm@xs4all.nl

Eindhoven:
COC Pand 54
Prins Hendrikstraat 54
5611 HL Eindhoven
040-2455700
E-mail info@coceindhoven.nl
Iedere derde zondag van de maand : 40+ Café
Meer info: Henk van der Vrande, vandervrande@hotmail.com

Zichtbaarheid ten behoeve van community building en het vergroten van maatschappelijke acceptatie

De Roze 50+ ambassadeurs zijn zichtbaar op belangrijke dagen als Coming Out Dag, Idahot, transgender herdenkdag, etc. Zij staan in informatie kramen, hijsen de vlag samen met wethouder en andere personen op Coming Out Dag etc. Ook zijn zij regelmatig te horen en te zien in lokale media.
Er zijn verschillende filmpjes gemaakt voor de Regenboog gemeente Breda waarin diverse mensen vertellen over het belang van diversiteitsbeleid en specifieke aandacht voor de LHBTOQ+ community.
Mrs Senior Pride 2020, Lenie van Breda woont en werkt in de provincie Brabant, bij zorgkoepel BrabantZorg, een organisatie met voor diverse locaties een Roze Loper.

Belangenbehartiging van LHBTI ouderen bij de landelijke overheid en gemeenten

De ambassadeurs gaan in gesprek met gemeenten en nemen deel aan landelijke manifestaties om seksuele en genderdiversiteit op de agenda te krijgen en houden. Er zijn warme contacten met de Gemeenten: Breda, Roosendaal, Eindhoven, Helmond, Den Bosch en Oss

Bevorderen van (kennis over) LHBTI vriendelijkheid in zorg- en welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties en het relevante beroepsonderwijs.

De ambassadeurs geven regelmatig training en voorlichting. Zowel aan professionals binnen zorg en welzijnsinstellingen als wel op MBO en HBO opleidingen. De ambassadeurs werken hiermee samen met het lokale COC, GGD, en kenniscentra. Zij stimuleren het Roze Loper traject bij zorginstellingen, zijn zo mogelijk aanwezig bij audit, heraudit en uitreiking Roze Loper certificaat.
Een mooi middel om het gesprek op gang te brengen is o.a. de foto expositie ‘Iedereen mag er zijn’ die door Brabant en Limburg reist, maar die ook naar andere delen van het land kan.
https://www.yellenyonkers.nl/fotografie/fotografie/exposities-iedereen-mag-er-zijn

Spread the love
Campagne Roze50+

Roze50+ zoekt ambassadeurs, interesse klik hier